Споразум о информисаном пристанку за попуњавање упитника о друштвеном идентитету

Хвала Вам пуно на интересовању да попуните овај упитник!

Упитник се састоји од задатка где се од Вас тражи да одлучите да ли различите особе припадају Вашој групи или не. Поред тога, од Вас се тражи да пружите неколико информација о Вама (као што су пол, националност и држављанство). За попуњавање упитника је потребно издвојити око 5 минута.

Све информације које нам пружите третираће се строго поверљиво и биће коришћене само у научне сврхе. Упитник је анониман – од Вас се не тражи да било где оставите податке о свом имену и презимену.

На крају упитника добићете кратку информативну поруку о Вашем учинку у задатку. Због тога је важно да попуните упитник озбиљно и искрено како бисте добили релевантне и смислене повратне информације.

Учешће је добровољно и можете прекинути своје учешће у било ком тренутку једноставним затварањем прозора у коме се ради упитник.

Слободно нас контактирајте на info@sibyouth.org ако имате било каквих питања у вези са овим упитником и студијом.

Кликом на наредно поље означићете да сте прочитали наведени текст о информисаном пристанку и да сте пристали да учествујете.

Прочитао/ла сам опис упитника и услове и спреман/а сам да наставим.

Молимо Вас да кликнете на тастер “Настави” када будете спремни да започнете попуњавање упитника!

* Напомена: формулација "грађани Косова" не подразумева став о државном статусу Косова.
Мушки
Женски

Сада ћемо Вам представити низ картица. На свакој картици се налази фотографија/фигура особе у сенци.

Ваш задатак је да погледате сваку од ових картица и одговорите кликом на дугме "MИ" (Е тастер на тастатури) или "ОНИ" (И тастер на тастатури). Уколико осећате да је особа приказана на картици неко ко припада Вашој групи, кликните на дугме "MИ" (Е тастер). С друге стране, уколико осећате да особа приказана на карти не припада Вашој групи, клинкните на дугме "ОНИ" (И тастер).

Да бисте стекли представу како ове карте изгледају, на кратко ћемо Вам представити неке од ових картица као примере (с обзиром да се ради о примерима, нећете имати могућност да одговорите на њих кликом на дугме!). Након тога, уследиће низ картица за које ће бити потребно да одаберете Ваш одговор.

Информације о представљеним особама су (уз њихову дозволу) узете из базе података Републичког завода за статистику.

Напомена: формулација "грађани Косова" не подразумева став о државном статусу Косова.

Сада када сте стекли представу како изгледају картице, Ваш задатак је да погледате картице које су дате у наставку и за сваку од њих одговорите притиском на дугме "MИ" (Е тастер на тастатури) или "ОНИ" (И тастер на тастатури).

Уколико осећате да је особа приказана на картици неко ко припада Вашој групи, кликните на дугме "MИ" (Е тастер). С друге стране, уколико осећате да особа приказана на картици не припада Вашој групи, клинкните на дугме "ОНИ" (И тастер).

Подсећамо Вас да не постоје тачни или погрешни одговори. Оно што је битно јесте да процените особе на картицама на основу тога шта ВИ МИСЛИТЕ или ОСЕЋАТЕ о њиховој припадности. Поред тога, није битно за који број картица ћете кликнути на "MИ" или "ОНИ".